Drugi dan UFO-a je iza nas, a predstavili su se Big Fat Lie, Borovski Štakori, Rens Argoa, Subscale, Gregzeye, Jam Ritual, What Matters Most, Aesthetic Empathy i Đubrivo.
Za razliku od prvoga dana posjetitelja je bilo dvostuko više, ali vrućina i komarci su nas i dalje maltretirali, premda to i nije igralo neku ulogu Borovskim Štakorima koji su sa sobom doveli i ekskurizju koja se veselila i „čagala“. Komentari malobrojne publike koja ne sluša Borovske Štakore su očaravajući. Nitko nije mogao očekivati takvu podršku, što je za pohvalu ekipe koja podržava dio scene kojoj i sami pripadaju.

Od organizatora Maria Katušića doznali smo kako je zadovoljan odazivom publike te mu je iznimno žao što se UFO nije ove godine mogao vratiti na tradicionalno mjesto održavanja na lijevoj obali rijeke Drave kod katakombi koju se vremenske neprilike doslovno potopile. Svaka čast Mariju što se trudi da UFO bude jedan od najboljih festivala u regiji. Nadamo se da iduće godine kiše i poplave ne će biti te da ćemo UFO moći posjetiti na lijevoj obali.

Kao headliner nastupio je splitski bend Đubrivo. Vokal Đubriva iznimno je nahvalio UFO te izjavio kako Osječani mogu biti sretni što se festival takvoga tipa održava u najvećem slavonskom gradu. Za razliku od Splita Osijek ima ono nešto jako i žestoko što „rastura“ kao aperkat poslije jutarnjeg mamurluka.
Na upit zašto više nisu punk zvuk, od kada su naučili svirati, nego su postali metal, Koja (vokal Đubriva) izjavio je da nikad nisu zaboravili punk, samo je došlo do poboljšanja u izvedbi te da se bend neće dalje mijenjati.

Filozofija benda ostaje ista, žestok zvuk i poruke koje odašilju ostat će zapisane u kronologiji underground scene kakvu smo poznavali prijašnjih godina.
Koja je ostao oduševljen UFO-m te osječkom Tvrđom. Teško je opisati Kojino oduševljenje festivalom i toplom dobrodošlicom koje su Osječani pružili Đubrivu. Riječi hvale od Koje za UFO su od iznimnog značaja ne samo za UFO nego i za osječku underground scenu koja se postepeno ponovno budi. Đubrivo je počelo dosta kasno, oko 1 sat, a svirali su oko sat vremena te prešli preko cijelog svog poznatijeg repertoara.

Pred nama ostaje posljednji glazbeni dan UFO-a. Dođite u što većem broju i podržite festival i bendove.

Treći dan UFO-a nastupit će :
19.30 Hysteria
20.10 Seljačka Buna
21.00 BELFAST FOOD
22.40 Grasshoppers
23.20 Tutankhamom Space Machine
00.00 Dead Fish
00.45 BRKOVI

Galeriju s koncerta pogledajte OVDJE

 

Fotografirala: Nera Hamilton

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE