Jučer je nastup na OLJM-u održao bosanskohercegovački sastav Teška industrija koji svojim autorskim pjesmama i obradama ide u hard rock pravcu. Koncert je počeo oko pola sata nakon predviđenog termina. Na koncertu se skupilo puno ekipe, naročito bikera, no bilo je puno manje ljudi nego na S.A.R.S.-u dan prije.

Teška industrija nastup počinje s pjesmom „Tako su mi zvijezde sjale“ s albuma „Nazovi album pravim imenom“ i tu počinje koncert pun pjesme i zabave. Na koncertu su uglavnom izvodili pjesme s albuma „Bili smo raja“ kojeg su posvetili Sarajevu 70-ih i 80-ih. Njihove obrade poznatih pjesama kao što su: „A i ti me iznevjeri“, „Tugo nesrećo“, „Bad romance“, „U meni jesen je“, „Paradise city“, „Lipe cvatu“, „Brad Pitt“, „Bolje biti pijan nego star“ publika uzvraća glasnim pjevanjem u glas. Našlo se tu i autorskih stvari, ali najpoznatija je definitivno „Život je maskenbal“.

Pohvale svakako idu pjevačici benda koja, uz to što ima odličan glas, maestralno komunicira s publikom. Naravno, da nema dobrog benda, od kojih su neki članovi u Teškoj industriji oduvijek, ne bi ništa od tog ni bilo. Publika je nakon nastupa bila preglasna pa je bend jednostavno morao izaći na bis na kojem su odsvirali dvije pjesme koje su svirali i na koncertu za još par minuta dobre zabave.

Sve u svemu, atmosferičan koncert dobrog benda, no puno drugačije od dana prije kada je nastupao S.A.R.S., što se tiče broja publike i publike same. Bez obzira na to, koncert je prošao, a većina publike je izgubila glas što je rezultat svakog kvalitetnog nastupa.

 

Fotografirao: Nikolina Ćosić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE