Nakon Teške industrije na red je kao predstavnik „Novog vala“ stigao Jura Stublić! Glazbenik koji se od početka 70-ih bavi glazbom, napravio je pravi „show“ u Tvrđi. Nastup je počeo s pjesmom „Zamisli život u ritmu muzike za ples“ koja je izašla još davne 1981.g. te su nastavili po starim pjesmama poput „Kad si mlad“ i „Pjevajmo do zore“. Zatim nas je Jura vratio u ratnu ’92. s pjesmom „Bili cvitak“ koju je publika zajedno s njim otpjevala.

Dok je počela pjesma „Lijepo neopisivo“, počela je i žestoka grmljavina i prolom kiše koja je u neku ruku stvorila i bolju atmosferu jer se sva publika stisnula unutar šatora. Uslijedile su pjesme „Dom“ i „Mi nismo sami“. Nakon toga Juru nismo vidjeli na pozornici, ali je ostatak benda odsvirao par pjesama među kojima se našla i pjesma „Zajedno“ koja je bila uz pjesmu „Kad si mlad“ prva pjesma koju je grupa „Film“ objavila 1980.g.

Vrhunac večeri je bio na pjesmi „Sjećam se prvog poljupca“ pri kojoj je nestalo struje! Na prvu je publika mislila da je to planirani dio scenografije, no ispostavlja se da je struje nestalo u većini grada. Preko 10 minuta je na pozornici bio mrkli mrak, no velika većina publike je ostala nadajući se povratku Jure Stublića i grupe „Film“ na pozornicu. Očekivano, to se i dogodilo kada se pjesma „Sjećam se prvog poljupca“ nastavljena na sveopće oduševljenje prisutnih. Dokazano je kako teška kiša i jake munje ne mogu otjerati veselu osječku publiku.

Nastup se priveo kraju s nizom hitova poput „Srce na cesti“, „Doći ću ti u snovima“, „E, moj druže beogradski“, „Dobre vibracije“ i „Ljubav je zakon“. Koncert je trajao do pol 1 u noći, a Jura se zahvalio svima prisutnima te je na kraju još plesao na pjesmu koja se pustila nakon njihovog nastupa. Sve u svemu, Jura i njegova grupa nakon skoro 40 godina i dalje uspješno pune prostore i zabavljaju prisutne sa evergreenima.

 

Fotografirala: Nikolina Ćosić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE