Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku organizirao je i ove godine 33. Osječko ljeto mladih, koje će se održati od 5. do 10. lipnja na nekoliko lokacija i ponudit će mladima (i onima koji se tako osjećaju) raznovrstan besplatan program. Jučer je u 16 sati svečano otvorenje OLJM-a otvorio Glazbeni odsjek Umjetničke akademije u prostorijama Studentskog zbora u Campusu. U 19 sati je u Barutani održan koncertni nastup “The show must go on” Komornog zbora Umjetničke akademije, a veliko ‘’finale’’ prve večeri bio je koncert grupe Opća Opasnost. Večernji program otvorio je osječki DJ Philip KROO, koji će svake večeri, osim ponedjeljka, zabavljati publiku vrsnim remiksima. Tako je i sinoć polako ‘’nabrijavao’’ publiku koja je nestrpljivo čekala zvijezde večeri.

Nešto iza 22 i 30h, DJ Philip KROO brzo je ‘’nestao’’ sa pozornice te su se odmah popeli ‘’stari rockeri’’ iz Županje. Već od prvih taktova publika je energično počela skakati i uživati u ‘’Pobjeg’o sam’’, pjesme s posljednjeg albuma. Frontmen Pero Galić, iako već stariji, kao i ostatak benda, već je od prve pjesme pokazao kakvu energiju i snagu ima. Sljedeće pjesme su bile ‘’Pola tone rock’n rolla’’, ‘’Opća Opasnost’’, njihov stari klasik sa albuma Ruski Rulet, te ‘’Put another dollar’’. Povratak na zadnji album i priču o tome kako se ne bi trebale koristiti droge, kako je Pero objasnio, pokazala je pjesma ‘’Vrati se na svjetlo’’. Iduća pjesma koja je približila još veći broj fanova jest ‘’Uzalud sunce sja’’, energična ljubavna pjesma, čii je refren publika još jače otpjevala nego Pero. Malo o novcu i lovu na isti dočarala je ‘’Lovac na novac’’, ali iduću pjesmu, nešto blažu, ‘’Mjesečar’’ publika je oduševljeno prihvatila i raznježila im srca. Iduću stvar, ‘’Preživio sam’’, sa novog albuma, svi su veselo preživjeli.

Na ovogodišnjem Porinu, pjesma ‘Tvoje ime čuvam’’ osvojila je porin za hit godine, a osječka publika ju je sa srcem prihvatila. Odmah nakon, četvorica od šestorice iz benda odlaze s pozornice, a na njoj su ostali Pero i gitarist Vlado Soljačić. Uz njih dvojicu publika je doživjela kako je to biti ‘’Rođen pod sretnim zvijezdama’’. Nakon nje, Vlado mijenja poziciju sa klavijaturistom Branimirom Jovanovcem, koji je polako krenuo sa ‘’Rastaviše i nas dvoje’’, uspješnicom s početka 2000-ih koja je u original snimljena u duetu sa tamburaškim sastavom Najbolji hrvatski tamburaši. Publika je poludjela nakon prvih taktova gitare u pjesmi ‘’Treba mi nešto jače od sna’’. Isto tako je bilo i sa pjesmom ‘’Kao grom’’, čiji je spot snimljen na dan Bon Jovi-jevog koncerta na Maksimiru, gdje je Opća bila njihova predgrupa.

Nakon malih tehničkih problema, Pero je upitao publiku žele li čuti Zorana Mišića. Uz gromoglasno da, Zoran se popeo na pozornicu i s njima otpjevao ‘’Tri Rijeke’’. Kao zadnja pjesma službenog dijela koncerta bila je ‘’Jednom kad noć’’, vjerojatno najpoznatija rock balada u Hrvata. Nakon što su dečki sišli sa pozornice, publika je tražila još. I još. I još. Pero se brzo vratio na pozornicu i upitao ih zar stvarno žele još pjesama. Ostataka benda se vratio nazad, i otvorili sa ‘’Srce zna’’. Nakon toga su se oprostili, ponovno, sa ‘’Uzalud sunce sja’’. Pero se zahvalio publici i pozvao sve na druženje na after party u club Bastion.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE