Radio Osijek proslavio je sedamdeseti rođendan i to na najbolji mogući način – publici je pripremio koncert hrvatskog svjetski poznatog dvojca – Luke Šulića i Stjepana Hausera, koje slušatelji poznaju kao – 2Cellos. Dva mladića na svojim violončelima sinoćnji su koncert pretvorili u pravi spektakl te nisu ni jednom gledatelju ostali dužni. Koncert od 90 kn (na dan 120) svakako se isplatio svakome tko mu je prisustvovao. Dvorana Gradski Vrt u Osijeku jučer je vjerojatno bila poprište najvećeg koncerta u Osijeku nakon dugo vremena.

Od visoke produkcije, kvalitetnog light show programa pa sve do fantastične svirke i interakcije izvođača s publikom, Luka, Stjepan i njihov bubnjar Dušan Kranjc priredili su kvalitetnu dvosatnu svirku pred oko 3500 gledatelja, što govori kako je dvorana u sjedećem ambijentu bila popunjena do kraja. Također, valja spomenuti i jako dobru organizaciju samog koncerta, gdje su novinari dobili svoj poseban dio tribine, a publika nije toliko bila opterećena gužvama jer je velik broj izlaza bio omogućen.

Koncert je počeo nešto prije pola devet, a ono što smo mogli čuti na koncertu klasičan je repertoar 2Cellosa koji je pokrio njihova dva dosad izdana albuma, ”2Cellos” i ”In2ition’. Nakon par uvodnih pjesama Luka se obratio publici sa izjavom: ”Ovo je neozbiljan koncert, opustite se slobodno”, gdje je pridobio uspješnu komunikaciju s prisutnima. Odsvirali su i baladu grupe U2 – ”With Or Without You”, koja je, po riječima izvođača, njihova možda najdraža pjesma. Dvojac je na violončelima odsvirao pjesme s novog albuma kao što su ”Benedictus”, ”Il Libro Dell ‘Amore” i ”We Found Love”, obrada Rihannine pjesme gdje im se pridružio njihov ”treći član”, a vrsno sviranje bubnjeva dodatno je upotpunilo već ionako moćan zvuk. Pjesme koje su svakako izazvale opću euforiju su ”Smooth Criminal”, ”Welcome To The Jungle”, ”Vodoo People”, ”Smells Like Teen Spirit” te dvije AC/DC-ove pjesme ”You Shook Me All Night Long” i ”Highway To Hell”, gdje je publika stala na noge, a prvi redovi su bili ispunjeni mlađom publikom. U jednom trenutku fotografi su dobili pristup izaći ispred pozornice i pofotkati glazbenike, scenu i publiku, a nakon toga je Stjepan nestao s pozornice, a Luka je rekao publici kako je vjerojatno otišao na toalet, da bi Stjepan nakon nekoliko minuta ušao među publiku i svirao među njima, što je izazvalo veliko iznenađenje i oduševljenje.

Hauser je izjavio da su Osječani, a posebno Osječanke fenomenalna publika te se nada kako će uskoro opet dođi u Slavoniju i počastiti nas lijepim notama poznatih hitova. Za sam kraj, nakon što su izašli na bis publike odsvirali su slavonsku himnu ”Ne dirajte mi ravnicu” na sveopći pristanak publike koja je zborno pjevala, a nakon nje uslijedile su još Stingove ”Fragile” i ”Fields Of Gold”, nakon kojih su se oprostili od publike.

O fantastičnom koncertu, kojemu je teško naći nekakve pogrješke ili zamjerke dugo će se pričati među Slavoncima, a pozitivne kritike koje stižu i sa strane medija i publike dodatno su potvrdile svjetsku kvalitetu događaja. Nadamo se da će radio Osijek i dalje organizirati ovakve događaje i da će Slavonci opet uskoro imati priliku vidjeti neko svjetsko ime.

https://www.youtube.com/watch?v=-GFeykCeJKI

 

Fotografirao: Danijel Grbić Čaruga

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE