”Vani je sivo, a vjetar nije rasturio sve, nije nam krivo navikli smo na takve koncerte…”

Gužva u 16-ercu ipak se nije uplašila kiše te je održala koncert, a podržali su ih i zagrebački Šank?!, buzetski Posljednji bunkeri i osječki Anti Music Band u organizaciji Agencije MIGA iz Osijeka.
Osječani su dokazali da podrška vrsnim lokalnim bendovima nije upitna. Kiša je lagano padala, a publika je slavila dvadeseti rođendan Gužve u 16-ercu uz sve poznate hitove koje nije potrebno nabrajati.

 

 

Najinteresantnije je što dečki sviraju već 20 godina zajedno, a to je prilično veliki broj. Članovi Gužve u 16-ercu su zaposleni i obiteljski ljudi koji svoje slobodno vrijeme troše svirajući i uveseljavajući publiku. Muto (vokal) sa smješkom dostavlja pakete, Kemo šefuje, majstor Matak je u automehaničarskoj radnji, Jela nas čuva od požara i Mengele je obiteljski čovjek koji svira bas. Dečki iz centra više ne sviraju u mjesnoj zajednici sv. Rok u kojoj su započeli svoju 20-godišnju karijeru ali zato sviraju po festivalima i koncertima te vrhunski slave rođendan.
Na prve zvuke gitare i milozvučni Mutin vokal publika doživljava ekstazu i pada u trans. Ruke se dižu, pivo se proljeva, curice vrište, dečki plešu pogo, čuje se negodovanje kod šanka kao npr. „red je prevelik“, kiša ne prestaje padati, jači momci nose djevojke na ramenima…

 

Gužva u 16-ercu je pokazala zašto postoje 20 godina i osječkoj publici poklonila nezaboravan koncert u dvorištu Kazamata po cijeni od mizernih 30 i nešto kuna. Vrhunski su ih podržale već spomenute predgrupe za koje publika ima samo riječi hvale. Slavljenički koncert bi prošao idealno da se neki „frajer“ nije popeo na binu i publici pokazivao stražnjicu. Nepoznati buntovnik ispraćen je od strane redara koji su mu najvjerojatnije uručili poklon od Gužve. Muto se publici ispričao te je poručio da je drznik dobro i da mu se ništa nije desilo. Nakon incidenta uslijedio je bis s pjesmom „Mene više nema“.
After party je održan u prepunom klubu Exit uz vrhunsku atmosferu.
Osječani su još jednom pokazali da će podržati i nagraditi odlične bendove poput Gužve. Još jednom hvala Gužvi, čestitamo im ovim putem rođendan, želimo im još više nastupa i da nam sviraju još barem 20 godina.

 

Fotografirala: Nera Hamilton

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE