Povod ‘otvorenja’ ljetne terase u noćnom baru ‘Svik 90’ u Dardi jučer je gostovao jedan od trenutno najpopularnijih repera u regiji, grime & dubstep majstor Slaven Berić, poznatiji kao Fil Tilen. Nažalost, najavljeno otvorenje velike terase pogodne za koncerte bilo je otkazano zbog kiše, a koncert se na kraju održao u prostoru caffe bara, u organizaciji agencije Futuris.




Sam program počeo je oko 22:30 nastupom jednog od najcjenjenijih freestyle umjetnika u Hrvatskoj, Rime iz Čepina. Na zahtjeve okupljenih, ‘bacao’ je freestyle na razne teme koje su mu zadavali pojedinci iz publike, te je kao i uvijek publiku oduševio svojom vještinom improvizacije za vrijeme repanja.
Sitni problemi oko opreme i ozvučenja obilježili su nastup baranjskih repera Šljekija & Knekama, koji su nastup prekinuli nakon jedne dotad izvedene pjesme, a ubrzo nakon njih polusatni performans održao je dvojac iz osječke grupe Loš Utjecaj, Phan i Tomba. Tokom spomenutih pola sata redali su zajedničke pjesme kao što su ‘Najjači ostaju’, ‘Kruzam’, ‘Krov je na vatri’ itd, a svatko je od njih odrepao i jednu solo pjesmu. Phanova je bila ‘Keš pare život’ dok je Tomba repao ‘Šta je?’ dok se publika polako počela skupljati.
Šlag na tortu svakako je bio nastup Zagrepčanina Fil Tilena i njegove pratnje iz Nizozemske, mladog MC-a Anton Tonea. U jednosatnom nastupu odrepali su 12 pjesama, koje možete vidjeti na slici ispod. 





Budući da je unutrašnjost bara koncipirana pomalo čudno, Anton Tone je predložio posjetiteljima da im se pridruže na zajedničkom flooru, što je nekolicina prihvatila, pa je također repanje uz ovaj dvojac u publici stvorio poprilično lijepu atmosferu. U nekoliko navrata svojom je brzinom repanja i takozvanim ‘flowom’ Tilen ostavljao prisutne bez daha te još jednom dokazao zašto ga svrstavaju među najbolje repere u regiji. Također je važno napomenuti i kako je Anton Tone bio dostojna pratnja te je svojim zabavljačkim sposobnostima uz repanje vrlo lako pridobio simpatije publike. Nakon nastupa završenog oko 01:00, dvojac je nastavio ugodno druženje sa publikom i slikanje sa obožavateljima, kojih se do kraja koncerta nakupilo stotinjak u baru.





Možemo reći kako smo prisustvovali lijepom druženju i rap koncertu u Dardi te se nadamo da će ih biti još mnogo. MiXetu pratite i dalje, ovaj tjedan stiže još intervjua i izvještaja, stoga nas aktivno čitajte i budite upućeni u glazbene vijesti na vašem omiljenom blogu kojeg očekuju mnoge pozitivne promjene. Lijep pozdrav od ekipe miXete! 🙂

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE