Osječki klub Oxygene sinoć je imao drugi dan proslave svog petnaestog rođendana. Povodom 15-og rođendana odlučili su organizirati koncert grupe The Sparks, perspektivne i mlade osječke grupe koja dvije godine svira po raznim osječkim klubovima. Cijena pića bila je ekskluzivna, a ulaz na cjelovečernji koncert bio je besplatan.

Grupa The Sparks djeluje od 2011. godine, a njihova glazba sastoji se od obrada mnogih soul, funk, r’n’b, rock i jazz hitova. Petero je članova grupe uspjelo oduševiti prisutne na koncertu i opravdati svoj status kvalitetnog cover sastava. Pjevačica Ivana Vila, gitarist Damir Karakaš, basist Tin Mihić, klavijaturist Tin Tonković i bubnjar Robert Tešanović sinoć su uz jednu pauzu ‘prašili’ gotovo tri i pol sata njihov šaroliki repertoar.

Posjećenost koncerta bila je uspješna, no uz besplatan ulaz i uz promotivne cijene pića mogla je biti i još bolja. Publiku su činili uglavnom mladi ljudi koji su cijelo vrijeme bili pod atmosferom koncerta, plešući i pjevajući na dobro poznate melodije. Veselu i rasplesanu publiku Sparksi su neprestano nagrađivali pjesmama kao što su ‘Sunny’, ‘Chain Of Fools’, ‘Billie Jean’, ‘Ain’t No Sunshine’, ‘Could You Be Loved’ itd., a posebnu pozornost valja obratiti na izvrsne solo izvedbe glazbenika, gdje je svaki instrument dobio svoj poseban trenutak i odjekivao s veoma uigranim ritmovima i melodijama. Basist i bubnjar bili su sjajno usklađeni, gitarist je svojim ‘solažama’ sjajno manevrirao zvukom, a klavijaturist je u svoje dionice ubacio zvukove puhačkih instrumenata koji su dodatno upotpunili određenu vrstu glazbe. Svakako bi trebalo obratiti pozornost i na samu pjevačicu koja je svojim odličnim glasom vješto otpjevala svaku pjesmu i uz prateće im vokale stvorila neku novu dimenziju.

Dokaz da je relativno mlad bend veoma uvježban pokazale su izvedbe pjesama kao što su ‘Unchain My Heart’, ‘Play That Funky Music’, ‘Rolling In The Deep’, ‘Love Rollercoaster’, ‘I Fell Love’ i druge, a mješavinom evergreenova prošlog stoljeća i hitova prošlog desetljeća pokazala se jako uspješnom te se na neki način uspjela oživjeti prava klupska atmosfera jednog događaja.

Koncert je trajao sve do dva sata iza ponoći kada su Sparksi uz zahvalu i podršku prisutnih napustili pozornicu i zaželjeli svima laku noć, a prostor ispunjen svjetlosnim efektima polako se počeo ispražnjavati. Jedna jako ugodna večer izmamila je osmijeh na lice svakom posjetitelju te se nadamo da će Oxygene barem još toliko godina raditi uspješne i dobro posjećene evente.

 

Fotografirao: Vedran Jalžetić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE