Prisustvovali smo nastupu Opće opasnosti u osječkom kinu Slaviji u Donjem gradu. Koncert je bio izuzetno posjećen te se okupilo oko 500-injak posjetitelja. Ovaj koncert će ostati u lijepom sjećanju Osječana zbog atmosfere koju je Opća opasnost stvorila i time dokazala da slavonski rock i dalje živi, pa čak i više od toga.

 

 

Kako su organizatori najavili, sve se kretalo prema točnoj satnici te su u 21h počeli nastupati Wasted Generation kao predgrupa. Wasted Generation, inače grupa u kojoj je prije nastupao Zoran Mišić, postala je poznata široj javnosti kada su nastupili kao predgrupa Guns’n Roses-u u zagrebačkoj areni 2010.godine. Zabavljali su publiku oko sat vremena te im se Zoran Mišić pojavio kao gost na par pjesama. Odličan nastup koji podsjeća na glam-rock 80-ih godina je prilično zagrijao publiku za skorašnji vrhunac večeri.
Vrhunac je počeo u 22 i 15 kada je Pero Galić izveo njihov novi singl iz 2012.godine pod nazivom „Preživio sam“ , nastavljeno s „Pola tone rock’n’rolla i „Općom opasnosti“. Publika je odlično reagirala na svirku te se bivše kino počelo sve više i više puniti što se osjetilo kada je publika započela pjesmu „Uzalud sunce sja“ koja se na nastavila s pjesmom „Mjesečar“, ali kulminacija je bila na hitovima „Tvoje ime čuvam“ i „Pobjeg’o sam“.

 

Na užarenu atmosferu Opća je bacila još jedan hit „Nisam rođen pod sretnim zvijezdama“, popraćenu s „Rastaviše i nas dvoje“. No za kraj su ostale pjesme poput „Treba mi nešto jače od sna“ , „Doktore“ te pjesma s kojom su se lansirali na vrh hrvatske glazbene scene „Jednom kad noć“.

 

 

 

Večer je zaključena sa Zoranom Mišićem koji je gostovao na pjesmi „Tri rijeke“ te su se s tom pjesmom Pero Galić i ekipa oprostili od vjerne publike, no ne zadugo. Publika je složno pozivala na bis što Opća Opasnost nije mogla odbiti. Na bisu su odsvirali „Srce zna“ iz 1997.godine s albuma „Ruski rulet“.
Uistinu možemo reći da je Opća Opasnost održala nastup koji će se dugo pamtiti te su najavili skori povratak u „Vrata zapada“, u naš Osijek.

 

Fotografirao: Danijel Grbić Čaruga

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE