Jučer je u osječkom klubu Medium MDH održan koncert legendarne beogradske rock grupe Van Gogh. Prostor kluba je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, što dokazuje glad Osječana i fanova iz okolice za pjesmama Van Gogha, koje su ponovno čuli u “Gradu na Dravi” nakon tri godine.

 

FOTOGALERIJA S KONCERTA

 

Večer je započela nastupom predgrupe Wasted Generation. Dok se klub sve više popunjavao, okupljene je svojim pjesmama uveseljavao dobro poznati osječki bend Krle i Inspektori. Nakon što je atmosfera već bila na zavidnoj razini, nešto prije ponoći na scenu dolaze glavne zvijezde. Čim su izašli iz backstagea, publika je podivljala. Svoj nastup Van Gogh je započeo pjesmom „Nek te telo nosi“. Nakon toga uslijedili su redom hitovi poput „Ona i ja“, „Mama“, „Tragovi prošlosti“, „Šta ako“, Aerodrom“, „Brod od papira, „Tanka nit“ itd. Legendarni pjevač i gitarist benda, Zvonimir Đukić Đule je tijekom cijelog koncerta uveseljavao publiku svojim performansama na pozornici. U maniru iskusnog „beogradskog šmekera“ slikao je publiku za web site Van Gogha, stalno se rukovao sa sretnicima iz prvih redova, govorio kako je Osijek jedini grad na Balkanu koji je u tom trenutku imao tri sjajna rock koncerta, a jednu djevojku je pozvao na pozornicu i čestitao joj 18. rođendan.

 

 

Potpomognut alkoholnim pićem, Đule je pri kraju koncerta ispolijevao vodom članove benda uz glasno odobravanje prisutnih. Nešto prije 02:00, poslije završetka pjesme „Basna“, članovi benda su odložili svoje instrumente i jednostavno išetali u backstage. Publika je ostala zbunjena jer nisu izvedeni najveći hitovi. Ali nakon kratke pauze, na scenu se vraća sam Đule i na svoj način izvodi možda i najveći hit „Neko te ima noćas“. Nakon toga na scenu se vraća i ostatak benda te izvode pjesmu načinom na koji smo i navikli. Publika je bila na vrhuncu, pogotovo jer je poslije „Neko te ima noćas“ uslijedio još jedan veliki hit „Spisak razloga“. Poslije pjesme, Đule je pokazao i svoje umijeće sviranja bubnjeva. Za sam kraj koncerta, 25. po redu uslijedila je pjesma „Kolo“ poznatija i kao „Ludo luda“. Ova pjesma je izvedena na 2 načina. Prvo je izvedena sporo i melanholično dok je nakon toga slijedila i originalna verzija. Po završetku koncerta publika je i dalje ostala u klubu, dok su se naši novinari uputili na kratko druženje i upoznavanje s članovima benda gdje je Đule i dalje zabavljao prisutne te je obećao ponovni nastup u Osijeku.

Fotografirao: Sebastijan Đukić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE