Došlo je vrijeme da probijemo led i da krenemo sa poslom, pa kako smo i obećali, prvi na našem blogu su članovi mladog osječkog rock/grunge benda Syndrome. Ovi mladi momci iza sebe već imaju pozamašan broj gaža i glazbenoga iskustva. Većina njihovih gaža čine nastupi po Osijeku i nekoliko glazbenih izleta u okolici već spomenutog grada. Za intervju smo uhvatili braću Benkotić, točnije bubnjara Antonia poznatijim pod nadimkom Tonz i gitara/vokal Viktora. Pa pročitajmo kako su momci odgovorili na naša pitanja, no prvo poslušajmo jednu njihovu live izvedbu pjesme ”Hush” kako bi nas momci što bolje zagrijali za intervju.

”Hush” live – OLJN

Tko čini Syndrome?

– Momci su u glas odgovorili da bend čine: ”Antonio Zgodni Benkotić – bubanj/vokal, Juraj Vojvodić – gitara/vokal, Viktor Benkotić – gitara/vokal, Tin Mihić – bas gitara/vokal i svi pjevamo back vokale.”

Kako je nastala ideja za osnivanje benda i koliko dugo već traje bend?

– Viktor: ”Ideja je nastala još u srednjoj školi prvom postavom benda koji je tada imao drugo ime i stare članove ali se do danas isprofilirao u ovoj postavi. Bend u ovoj postavi postoji tri godine.”
– Tonz: ”Ideja za osnivanje benda je nastala tako da je svatko kao tinejđer htio imati bend, mi smo počeli od definicije rocka (Deep Purple, AC/DC, Led Zeppelin…)”

Što svirate većinom?

– VIktor/Tonz: ”Sviramo većinom alternativni rock od grungea do funka, pa i hard rocka.”

Svirka sa OLJN

Gdje ste do sada sve imali gaže?

– Viktor/Tonz: ”Imali smo do sada dosta svirki od lokalnih u Osijeku po klubovima: Mini teatar, Cadilac, Big Ben i na trgu na Osječkoj Ljetnoj noći, do svirki u klubovima u Požegi, Slatini i Donjem Miholjcu, pa jednom prilikom i Zagreb.”

Obrađujete li samo pjesme ili imate i svojih autorskih?

– VIktor/Tonz: ”Uvježbali smo oko 60 obrada zbog situacije u klubovima jer u većini klubova svirka traje 3 sata ali radimo i na autorskima zasad imamo 6 koje nađu svoje mjesto na live izvedbama i spremamo demo album.”

Što mislite o hrvatskoj glazbenoj sceni i trenutnom stanju što se tiče mladih bendova u našem gradu i općenito? (NAPOMINJEMO da smo zbog izražavanja mlađeg Benkotića ime benda morali cenzurirati pa se tako bend spomenut u odgovoru po dogovoru zove ”Kutija za cipele”)

– Viktor: ”Hrvatska glazbena scena se prilagodila svjetskim trendovima i današnjoj pop glazbi ali tu se još uvijek nađe dobrih alternativnih bendova koji se trude nešto izdati. U našem gradu javlja se sve više dobrih bendova i definitivno to treba ovome gradu da se razvije nova Osječka scena i da se javi veća konkurencija među bendovima.”

– Tonz: ”Ma pun k*rac loše, ”Kutija za cipele” je dokazala definiciju lošeg haha (osvrt na najnoviju stvar – “nećemo navesti ime pjesme”). Stara ”Stara kutija za cipele” je odlična, ofc.

Uz obaveze koje stižu uz obrazovanje kako stignete i održavati trenutno stanje benda koji je dosta popularan u gradu Osijeku?

– Viktor/Tonz: ”Stignemo. Nalazimo se kad god možemo za probe i stalno radimo na nečemu novome da održimo ovu razinu i da se ljudima što bolje predstavimo.”

Smatrate li da dovoljno publike sluša ovaj stil glazbe koju svirate u ovo moderno vrijeme u kojem vlada znamo kakva glazba?

– Viktor: ”Publike se uvijek nađe ali činjenica je da sve manje ljudi sluša alternativnu glazbu i da se okreće popularnoj.”

– Tonz: ”Naravno da ne, to svi znaju, ali mi smo zadovoljni posjetiteljima na našim svirkama, bude podosta ljudi; od prijatelja do neznanaca koji popiju koje pivo pa im sve dobro zvuči.”

Gdje se vidite za nekoliko godina? (NAPOMINJEMO da zbog izražavanja mlađeg Benktoića (po drugi put) cenzuriramo ime pekare jer ne radimo reklamu prehrambenoj industriji pa se tako pekara po dogovoru zove ”Zemlja čudesa”)

– Viktor: ”Gdje nas život odnese, nikad ne znaš.”

– Tonz: ”U ovoj zemlji se vidimo jedino kako sjedimo na ulici i jedemo najbolji burek u Osijeku – iz pekare ”Zemlja čudesa”, naravno, novcima koje zaradimo od pokoje svirke.”

Hvala vam momci što ste probili led na ovom blogu i nadam se da vas čeka duga i uspješna karijera u glazbenim vodama, mogu vam samo poželjeti
sreću u životu i da nastavite prašiti scenu.” (morali smo ponovo cenzurirati ime pekare, HVALA Tonz!)

– Viktor: ”Hvala tebi. :)” (uputio mi je stvarno ovaj smiješak)

– Tonz: ”Hvala tebi na željama, bilo mi je drago odgovoriti ti iskreno! Navrati do ”Zemlje čudesa” na burek!”

Eto dragi čitatelji, došli smo do kraja našeg prvog intervjua, probili smo led Syndromom kojem možemo samo poželjeti sreću za još više svirki i što uspješniju godinu. Vas u ponedjeljak očekuje izvještaj sa koncerta Marchela koji je bio jučer, 11. siječnja u Mediumu, glazbenoj dvorani u Osijeku.

Lijep pozdrav i uživajte u ugodnoj i kvalitetnoj glazbi do sljedećeg čitanja 🙂

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE