U četvrtak, 14. studenoga održala se brucošijada Filozofskog fakulteta u Exitu. Kroz ostatak izvještaja nećemo ovaj događaj referirati kao brucošijadu jer, po autorovu mišljenju, brucoša smo rijetko vidjeli (oni brucoši koji su bili slobodno neka popljuju ovaj članak, bit će nam drago što mladi ljudi prisustvuju ovakvim događajima).
Prvi su na repertoaru bili Debeli Precjednik. Bend koji se ne mora predstavljati široj osječkoj publici jer su jedan od bendova koji su sveprisutni na alternativnoj sceni. Kroz svoju plejadu hitova kao što su noviji „Puška ne ubija ljude“ i „Moja su koljena umorna od moljenja“ nabrijali su publiku, a kroz npr. „Another day conquered“ i „Farmersko srce“ su dugogodišnje fanove bacili u šutku po tko zna koji put. Čudno je da o takvom bendu govorimo kao o bendu koji zagrijava, ali to je stvar dogovora.

 

 

Pullover su bend kojeg se osječka, ali i hrvatska, publika ne može zasititi. Kroz promoviranje svog novog albuma „Saundtrek za labambu“, bend je svirao dobro poznate trash hitove kojih se svi sjećamo u originalu, barem korz maglu. Pjesme ili hitovi koje obrađuju su „Ja sam vlak“, „Tuc tuc“, „Kokolo“, „Soba 23“, „Sherry Sherry“ i mnogi drugi su pjesme koje ne moramo mnogo predstavljati hrvatskoj publici, zato i jesu hitovi. Ono što je bitno je da je Pullover kroz punk obradu spomenutih pjesama dao istima novi štih i novi imidž koji ih sve više uzdiže u popularne vode. Taj jedinstveni pristup tim pjesmama je Pulloveru donio velik broj fanova različitog glazbenog ukusa, jedino im je zajedničko to što su odrasli bili hipnotizirani kao klinci sa hrvatskim trashom. U Exitu su tijekom cijelog koncerta držali atmosferu na istom nivou te svakom pjesmom publiku „odrađivali“ na pravi mogući način, tjerajući ih na skakanje.

Uz male propuste, koje ne možemo uzimati za zlo, koncert je prolazio kroz skakanja, ples, deranje umjesto pjevanja i alkohol. Pun podrum Exita samo je pridonio atmosferi, samim tim što je u cijelom prostoru (na svu sreću) bila gužva. Iako je prostor možda bio neadekvatan za toliki broj karata i po tome što je podrum, u dijelu osječke Tvrđe konačno je odjekivala vrsta alternativne glazbe koja je bila maksimalno popraćena.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE