Za treći singl sa svog posljednjeg albuma Imaš li strasti?!, osječka rock grupa Garage In July odlučila je izabrati pjesmu Za Iggyja i napraviti videospot.

Režije spota prihvatio se Igor Ilić, produkcije Studio DIV, a spot su realizirali Ino Zeljak, Ivo Matić, Igor Ilić i Božo Ilić.  Za tekst, glazbu i aranžman pobrinula se grupa, a audio produkciju, snimku i mastering odradio je Filip Sertić i Studio Depth. 

Ovako to komentira redatelj spota Igor Ilić:

„Momci iz močvare su stvarno posebna vrsta životinja; takva kakva i moraš biti, ako želiš biti u bendu. Posebni su jer trenutno na sceni vjerojatno više od ikoga prenose poruku i naslijeđe Rock’n’Rolla  iskreno, strastveno i glasno. Svojom pjesmom Za Iggya odaju počast američkom glazbeniku, veličini i inovatoru punk rocka i garage rocka. Stihovima “Vidim Iggya kako vrišti, stvarno je neuništiv, snaga životinjska, oči djeteta” opisuju neke od Iggyjevih odlika koje su motivirale čitave generacije rock glazbenika da se prime gitara i bubnjeva. One opisuju trajnost i neuništivost lika i djela kroz vrijeme. Kad shvatimo kako se danas sve radi brzo i traje uglavnom kratko, pjesma tim više dobiva na značaju. U spotu smo ljubav prema djelu i liku Iggy Popa doveli  do ekstrema. Između tisuće ploča i cd-a, jedan od aktera izjavljuje – Nema ničega, sve je isto -, misleći pritom na izbor. Naša poruka je jasna – dobre glazbe ima uvijek, bila ona stara ili nova kao što je to muzika Garage in July.  Treba samo kopati, novoj glazbi dati šansu a staru slaviti na sve moguće načine, a jedan od njih je upravo ova pjesma i video uradak.“

 

Bend pratite na stranicama:


Facebook: https://www.facebook.com/Garage.in.July
Bandcamp: http://garageinjuly7.bandcamp.com/
Soundcloud: https://soundcloud.com/garageinjuly7

 

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE