Novi hip hop projekt Osječka Priča, odnosno emisija bazirana na razgovoru između osnivača projekta – Chev Cheliousa i poznatih lokalnih i regionalnih hip hop imena, najbolje se može opisati idejnim tekstom:

“Na obali rijeke Drave – tamo gdje se križaju svi putevi Balkana, u točci koja je u samoj sredini svih naših metropola – živi Osijek. Živi i diše i kuca i čuje se taj udarac o stjenke bića i vidi se kako gleda, sluša, prati taj ritam – ritam grada koji se čini tako usporen, tako trom i opušten, bez naglih pokreta i trzaja. U neku ruku možda monoton i beživotno miran u oku promatrača koji nije dio priče. No suština je drugačija! Ispod naivnih, jednostavnih i simetričnih korica krije se priča koja pokreće ovaj grad – ne žila kucavica čije bilo i ritam možeš osjetiti ako staneš nekome dovoljno blizu – nego samo srce ovog grada. Iskra koja sve pokreće i tjera na djelo i čin…sraz tisuća struja koje se sudaraju u jedan neobičan, blag, četveroimenzionalni vrtlog kojeg čine zvuk, pokret, emocija i riječ! ….Taj vrtlog se zove Osijek…a ovo je priča o ljudima koji su stvarali zvukove, radili pokrete i riječima prenosili emocije na druge…ovo je “Osječka Priča!”

Projekt su inicijalno osnovali Davorin Đafran (Chev Chelious) i Davor Dundović (Dooplee), a na kameri i editiranju nerijetko sudjeluje i David Jerković (Davidsen).

Za Special emisiju, ekipa s projekta ugostila je Generala Woo-a i DJ Phat Phillieja:

U ostalim videima nastalim prije specijala, Osječka Priča vodila je razgovor s Phanom, Čarugom i Duplim:

 

Podršku projektu možete dati na facebook stranici OVDJE

U sklopu projekta surađuje i više udruga, projekata i manjih organizacija, sve u svrhu promicanja lokalne i šire hip hop kulture, a u pripremi su i novi razgovori, sve kvalitetnije i bolje obrađene snimke te još mnogo toga. Stay tuned.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE