Europska world music atrakcija, sastav Barcelona Gipsy balKan Ochestra dolazi u Zagreb gdje će, nakon dva koncerta u Močvari, 17. svibnja nastupiti u Tvornici kulture.

Jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene, bend je nastao u Barceloni 2012. godine, a postavu čini internacionalno društvo glazbenika iz Srbije, Italije, Francuske, Španjolske, Grčke i Ukrajine, što je i doprinijelo posebnosti njihovog glazbenog izričaja. Prvotno ime glasilo im je Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, a i danas kao i u svojim početcima sviraju neobičan spoj tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza, romske glazbe i tradicionalnih glazbenih stilova raznih regija Balkana i istočne Europe.

Nakon što su već dva puta u protekle tri godine rasprodali zagrebački klub Močvara i dokazali kako su miljenici zagrebačke publike, Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi promovirati svoj najnoviji album Avo Kanto.

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) po cijeni od 60 kn do 19. veljače, nakon čega će koštati 70 kn. Na dan koncerta ulaznice će biti 90 kn.

FB EVENT 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE