Nakon duge pauze od 17 godina, u velikom pogonu prepune zagrebačke Tvornice kulture Kojoti su 9.12.2017. održali prvi samostalni koncert u povratničkoj godini.

Večer je protekla u odličnim vibracijama Rock ‘N’ Rolla. Za zagrijavanje se pobrinuo garage rock bend Erotic Biljan And His Heretics. Odsvirali su nešto više od pola sata svog sirovog i divljeg repertoara. Čvrsti gitarski riffovi i plesanje karizmatičnog frontmana bili su više nego dovoljni za zagrijavanje za glavne zvijezde večeri. Prošle godine su izbacili album “The Devil Stole My Recod” i definitivno zaslužuju više pažnje na domaćoj sceni.

Foto: Luka Antunac

Nešto iza 22h na pozornicu izlaze dobro raspoloženi Kojoti i kreću sa „Sto Milja Daleko od Nje“, koja je odlično zagrijala publiku. Nakon nje slijede „Pet Milijardi Ljudi“ i „Ti Imaš Ono Što Meni Treba“. Onda je na red došla svježe izbačena „Nova Riječ“, trenutno najnoviji singl. Među publikom je bilo starijih, a ponajviše mlađih. Bilo je skakanja i drapanja refrena među pojedincima. Sasvim je opravdan status kojeg su stekli devedesetih.

Foto: Luka Antunac

Vrhunac večeri je bio na „Izgubljen u Svemiru“. Dizali su se transparenti „Na Na Na Na NA“ koji se naravno pozivaju na refren pjesme. Poletjela je i pokoja piva u zrak. Nakon nje smo premijerno čuli „Ti Mi Služiš Samo Da Te Nemam“, koja bi trebala uskoro izaći kao treći singl nadolazećeg albuma. Alen je najavio „Hodala je Pola Metra Iznad Zemlje“ kao krunu njihove karijere. Upravo su stihovi te pjesme uzeti za njihov luksuzno opremljen box set „Dragocjeno Raskošno Blistavo“ koji ste premijerno mogli kupiti nakon koncerta.

Foto: Luka Antunac

Mi Ne Pripadamo Tu“ je uvela sasvim neku drugačiju psihodeličnu atmosferu, odličnom kombinacijom Davora Viduke na gitari i Danka Krznarića na klavijaturama. Emotivni dio večeri je bio prisjećanje na mladog i talentiranog Dana Divljaka i prvog pjevača Roberta Bušića Buša koji su dobili veliki gromoglasni aplauz. Gost na „Razuzdan i Lud“ je bio izvrsni usnoharmonikaš Igor Djeke. Treba naglasiti i odličnog bubnjara Bobu Grujičića i kako Alen kaže „institucija“ za basistu Vanju Marina.

Foto: Luka Antunac

Dečki izlaze na prvi bis s pjesmom „Ja Se Moram Kretati“, a završavaju ga s „Zajaši Zmaja“. Taman kad smo mislili da je sve gotovo, publika se izborila i za drugi bis. Zajedno sa Erotic Biljan And His Heretics odsvirali su obradu Stoogesa „I Wanna Be Your Dog“.

Sa sigurnošću možemo reći da su Kojoti potvrdili svoj kultni status. Radujemo se nadolazećim materijalima i neka i dalje jašu zmaja.

Popis pjesama:

  1. Sto Milja Daleko od Nje
  2. Pet Milijardi Ljudi
  3. Ti Imaš Ono Što Meni Treba
  4. Nova Riječ
  5. Jedva Stojim
  6. Trese Lupa Udara
  7. Manje Pametan
  8. Izgubljen u Svemiru
  9. Ti Mi Služiš Samo Da Te Nema
  10. Halucinacija
  11. Posljednji Metak
  12. Hodala je Pola Metra Iznad Zemlje
  13. Mama
  14. Razuzdan i Lud

Bis 1

  1. Ja Se Moram Kretati
  2. Zajaši Zmaja

Bis 2

  1. I Wanna Be Your Dog
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE