Jedna od najistaknutijih hrvatskih kantautorica, Nina Romić predstavila je javnosti novi singl pod nazivom “Svjetla” te najavila svoj povratak na glazbenu scenu. Singl prati i videospot pod redateljskim palicama Dinka Čvorića i Marka Nakića.

Talentirana zagrebačka kantautorica, kroz svoju glazbenu karijeru, objavila je tri albuma (“Daljine” 2010., “Ptica” 2012. i “Stablo” 2014.) u kojima su njezina osobna, gotovo intimna tematika te jednostavan pristup muziciranju postepeno rasli i razvijali se, šireći se od gotovo samozatajnog minimalizma do sve čvršćeg, dijelom i neukroćenog bendovskog izričaja. U tom razvoju Nina je ostala svoja, topla, jednostavna, izravna i beskompromisna, a što su prepoznale i publika i kritika.

Dvogodišnja pauza, na koju se odlučila i zbog majčinstva, odvela ju je prema dubljem posezanju u njen osobni, ali i uopće čovjekov unutarnji svijet: svijet pojmova i ideja, borbe dobra i zla, svjetla i tame, tuge i radosti, sužanjstva i slobode. Glazba kojom ta potraga rezultira također je doživjela promjene: gitara, iako nit vodilja, upletena je u čvrstu mrežu zvuka koju oko nje gradi njen bend, a čine ga klavijaturist Frederic Lanz, basist Karlo Cmrk i bubnjar Petar Cvahte.

https://www.youtube.com/watch?v=k1sMMLQNXzg

Singlom Svjetla najavljuje skori izlazak svojeg četvrtog albuma, za čije je snimanje zaslužan producent Marijan Jelenić.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE