Sezona brčkanja u moru, vrućeg sunca, dugih toplih noći i festivala još nije završila. Ljeto nam je još tu! Sigurno ste se našli u situaciji kada ne znate što biste slušali, koju playlistu bi pustili, što je plesno i za pravi party,… Ne brinite, pronašli smo riješenje! Jan Kinčl pobrinuo se za pravu Ljetnu playlistu 2017.

Jan Kinčl je techno i house DJ, producent, live act izvođač, voditelj radijskih emisija i vlasnik labela koji uvijek sa sobom ima svoj nadimak iz tinejdžerskih dana po kojem je možda i poznatiji. U ranoj mladosti Jan pokazuje interes prema glazbi i ako treba zagrebati ispod površine elektronske glazbe u Hrvatskoj, vrlo je teško naići na nešto u što nije bio uključen. Jan pripada #CASA obitelji gdje zajedno sa DJ Pipsom i DJ Yeshom uveseljava brojne zaljubljenike house glazbe. Surađivao je i učio od svjetski istaknutih umjetnika kao što su Jeff Mills, Derrick May, Luke Slater, Surgeon, Oliver Ho, Green Velvet i mnogih drugih.

Za njega je ljetna sezona već odavno počela, a između svih silnih obaveza, naša ekipa uspjela je Jana uhvatiti te je za sve čitatelje Mixete pripremio za vruću ljetnu playlistu. Zašto je baš odabrao ove hitove, pročitajte u kratkom intervjuu.

Koji se žanrovi miješaju u tvojoj playlisti? Je li lista za sve zaljubljenike glazbe?

Jazz, soul, house, techno, hip hop, reggae, raznu elektroniku. Čovjek bi pomislio da nakon cijelog dana u studiju ću se zaželjeti malo tišine ali realnost je takva da non stop slušam muziku i što sam stariji zbilja dobru muziku intenzivnije doživljavam i više u njoj uživam. Tako da je tu stalno nekakav quest da poslušaš još ovo ili ono i shvatiš kako se uklapa u cijeli muzički mozaik. Imam sreću da sam okružen ljudima kao što su Duić, Borut, Pytzek i Regis koji osim što su prijatelji su i ozbiljni poznavatelji glazbe. Kad je riječ o klupskoj situaciji ne idem toliko široko, ali techno i house koji puštam je pod snažnim i direktnim utjecajem svih tih žanrova koje sam naveo. Meni je u glavi to manje više ista muzika samo je tempo malo drugačiji, ali karakter i vibe su isti. Mislim da se to i čuje, i u produkciji isto.

Kako si se odlučio za ove pjesme? Koje su za party, koje za mamurluk uz more?

Kada živiš okružen muzikom onda i neke pjesme i albume direktno vežeš za određene periode u životu, ljude i situacije. Ove stvari konkretno su neke koje trenutno puno slušam ili vrtim. Znam da sam bio usred nečega dok sam ti sastavljao listu pa sam nabrzaka izbacio iz glave prvih 10 stvari od kojih se trenutno naježim. Soul food. “Who Loves You”, Earth People “Dance” i “Early Bird” su serious vibes u klubu, iako i The Rebirth “Talkin’ Me Down” i Chaka Khan ako se dogode u pravom trenutku. “Who Loves You” nam je, na primjer, na Cycleu obilježila neke jako emotivne trenutke, samo pitajte Duića. Terri Callier je je odličan za ležanje na plaži na nekoj nice ležaljci, ispod suncobrana, s mojitoom u ruci. Cijeli album. Madlib isto, cijeli “Shades Of Blue” može ići u toj situaciji.

Planovi do kraja ljeta? Gdje te možemo sve čuti i vidjeti?

Ovako from the top of my mind – Dimensions, Moondance, Olive Groove i Outhide od festivala ja mislim, uz to partiji u Medulinu, Kominu, Puli, Banja Luci, Pagu i posvuda okolo. Spomenuo bi još jedan moment koji je doduše nakon ljeta ali je bitan – preselili smo Cycle iz Mastersa u klub Podmornica koji se nalazi u Katran kompleksu. I to smo napravili u kolaboraciji s Burek, Imogen i Casa ekipama tako da ćemo od 9. mjeseca nadalje imati sve petke tamo. Situacija u Zagrebu po pitanju klubova u kojima se može slušati naša muzika je prilično minimalistična pa smo odlučili pokušati staviti petke u Podmornici kao mjesto na kojem se vrti dobra house muzika.

Jana možete zapratiti na:

Jan Kinčl Zero Facebook Page
Jan Kinčl Zero Soundcloud

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE