Rockabilly bar “Hang Loose” i vinkovačka udruga mladih XO-VK organiziraju 19. kolovoza na igralištu vinkovačke gimnazije open-air Rockabilly festival kojim organizatori žele Vinkovcima, ali i široj regiji, ponuditi do sada nedovoljno poznate sadržaje i predstaviti američki stil života 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća – od automobila i motora do pin-up djevojaka i plesnjaka.

Lokacija gimnazijskog igrališta odabrana je upravo zbog američke “High school” priče pa će se na festivalu moći vidjeti izloženi motori, američki custom automobili, sajam i Gangsterov “Retro House” s namještajem i kućanskim predmetima iz tog doba, Melitine šarene pin-up suknjice”Kerefeke” retro odjeća, majice i nakit, mirišljavi “Kich sapunich”, retro bicikli brenda “Sentimental Bikes”, a jedan od njih organizatori će putem tombole darovati sretnom posjetitelju.

Festival počinje 19. kolovoza u 12 sati, a voditeljica ovoga projekta, Ana Vukoja, podsjeća kako će okosnicu festivala činiti nastupi rockabilly bendova iz Zagreba, Daruvara, ali i Novog Sada. Nastupit će i skupina pin-up djevojaka koje će odjećom i šminkom donijeti dah sredine prošlog stoljeća u Americi te plesači koji će plesati dvije koreografije Stroll plesa iz toga doba, a kroz cijeli festival plesat će i profesionalni plesači “Back to Swing” iz Zagreba.

Organizatori su zadovoljni potporom Grada Vinkovaca, Županije Vukovarsko-srijemske, Turističke zajednice Vinkovaca, tvrtke Promo Cibalae i razumijevanjem sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za Vinkovce te se nadaju kako će prvi Rockabilly festival u Vinkovcima privući veliki broj zaljubljenika u američki način života 50-tih i 60-tih prošloga stoljeća.

Izlagači:

Pin up frizure & make up FrizerskiSalon Dlaka
Barber Shop Kresimir Spanic
Tattoo shop Slaven Kustura ”Hellboy Tattoo”

Sentimental Bikes Duško Ilijević
Retro House Igor Recek Gangstér

Kerefeke Melita Miše
Burried Clothes
Elastic Heart
Kich Sapunich

Bendovi:

Cat Paws (Daruvar)
Mississippi Queen (Zagreb)
Moonshine Alligators (Novi Sad)

+ DJ Bronco
+ plesnjak
+ projekcije filmova
+ pin up

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE