Grupa Pijano Bar predstavlja videospot svoga aktualnog singla “Javlja radio”, koji je snimljen na iznimno atraktivnoj lokaciji – zagrebačkom klubu Shock Show Industry (Katran) – koji je uređen poput podmornice. Pošto je pjesma posvećena radio stanicama, a s podmornicama je iznimno teško komunicirati zbog otežanog “putovanja” radio valova kroz slanu vodu, bit će zanimljivo čuti što iz podmornice Pijano Bara “Javlja radio”.

Damir Prđun Micek, strastveni kolekcionar radio aparata posudio je manji dio svoje kolekcije kao scenografiju, a zbog zauzetosti harmonikaša Andrije Laze, Pijano Bar je kao “dublera” morao posuditi jednogodišnjeg Ivora Firsta. Spot su snimali, režirali i montirali Silvio Novosel i Marko Kova Kovačić.

“Radio je promijenio glazbu, ljude, navike, a moderno društvo je nezamislivo bez tog izuma, čiji je izumitelj, Nikola Tesla, bio hrvatski građanin. Pjesma govori o današnjem stanju radija i slavi taj medij. Također govori o problemu otuđenosti pojedinca koji je vidljiv rastućom upotrebom društvenih mreža i o iseljavanju, a naši „bivši“ građani najviše ostaju u doticaju s domovinom upravo kroz radijski program i uz pjesme domaćih izvođača.”

Autor glazbe i teksta je Marko Kova Kovačić, gitarist i vokal Pijano Bara, uz veliki aranžerski trud cijeloga benda: Ivi First (glas, drombulja), Marko First (violina), Siniša Krstekanić (bubanj), Kristian Gregurić (bas) i Andrija Lazo (harmonika). Snimatelj i glazbeni producent, kao i na prethodnim izdanjima je Hrvoje PrskaloVidra iz ZG zvuk studija. Pijano Bar se publici predstavio uspješnim singlovima ”Probajmo zajedno”, “Nasukan” i “Zemljo” te albumom posvete sastavu Valungari – ”Pijano Bar svira Valungare (uživo kod Vidre)”.

Foto: Mario Kociper

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE