Sve je spremno za večerašnji završni koncert Swansa.

Rijeka danas postaje završna postaja za kultni američki avangradni rock band Swans kad su u pitanju koncerti u Hrvatskoj, ali i regiji. Naime, oproštajna turneja koja je u tijeku  pruža priliku riječkoj publici da još jednom nakon redovitih zagrebačkih koncerata, doživi  glazbeni nastup koji ostavlja bez daha.

Swans kao jedan od ključnih bendova njujorške no wave scene, ostavljaju duboki trag, a svoju prepoznatljivost temelje na eksperimentalnim i repetitivnim strukturama pjesama te upečatljivim i beskompromisnim živim nastupima. Studijski savršeni, uživo nepredvidljivi i maestralno precizni u izvedbi, u svojim mnogim inkarnacijama ostavljaju publiku bez daha. Swansi se svrstavaju u jedan od najutjecajnih nezavisnih bendova svih vremena.

Vrata Pogona Kulture se otvaraju u 19 sati, Little Annie se na pozornicu penje u 20 sati, a Swans počinju svirku u 21.15 sati.  

Za publiku koja dolazi iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva (Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina) organizator zbog glasnoće koncerta preporučuje korištenje čepića za uši koji će biti dostupni svima na ulazu u Pogon kulture. Ujedno je fotografiranje dozvoljeno, ali bez upotrebe blica.

 

 

Osim garantiranih 120 minuta svirke Swansi dolaze s bogatom distribucijom koja uključuje dosadašnja izdanja na svim formatima (CD, LP), majice, postere koji će se moći kupiti po popularnim cijenama, a kako je to običaj na njihovim koncertima, nakon završetka koncerta Michael Gira osobno poziva na druženje, uz mogućnost dobivanja autograma i fotkanje.

 

Ulaznice su na dan koncerta dostupne online u sustavu Entrio.hr po cijeni od 145,00 kuna:

https://www.entrio.hr/event/swans-impulse-festival-3626

Impulse festival zajednički organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1603217079979540/

Facebook stranica: https://www.facebook.com/ImpulsefestivalRi/

Distune Promotion: http://distune.org/

SKC Sveučilišta u Rijeci: http://www.skc.uniri.hr/

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE