Ususret žestokom koncertu grupe Kuzma & Shaka Zulu u zagrebačkom Saxu 18. ožujka, razgovarali smo sa Sašom Kuzmićem Kuzmom o radu grupe te smo kroz ovaj kratki razgovor prošli kroz različite teme. Što nam je Saša imao za reći, pročitajte u nastavku.

 

Iza vas je jako uspješna glazbena godina. Jeste li očekivali ovakav ”tretman” publike nakon podosta godina diskografske pauze?

Zadnji album je izašao 2010., ali je zato u međuvremenu svaki single pronašao put do publike.

 

Vaše pjesme odišu pozitivom i poletnim melodijama. Mislite li da ovdašnjoj publici nedostaje više ovakvih melodija i tematika pjesama?

Eter je prepun kvazifeelgood pjesama koje ufuravaju ljude u film da se ne bune. Naše pjesme su istinski feelgood, a svašta se dade iščitati i između redaka.

Vašim pjesmama spajate generacije, supkulture, ljude različitih stavova. Jeste li kroz godine ispunili ono što ste sami od sebe očekivali?

Ispunili smo već puno toga, a najbolje je tek pred nama. Nas podjednako vole vrlo različiti ljudi, a mi smo i dalje ostali svoji. To znači da je naš đir dobar i da njeguje ljubav prema životu i radosti života.

 

U pripremi je i novi album popraćen singlovima. Postoji li neki radni naziv i možemo li očekivati onaj stari Kuzma & Shaka Zulu zvuk?

Bit će svega, raznolikost stilova, boja i okusa. Radni naslov je “Niko nikoga ne jebe”, ali to će se promijeniti u nešto kulturnije.

 

Kako glasi recept pisanja pjesama i kako one nastaju? Par grama zbilje, par žlica satire i ironije, pomiješano s optimizmom ili nešto slično?

Pjesme nastaju u ove 4 situacije: u polusnu, za vrijeme tuširanja, prilikom vožnje autom po gradu ili skakanja po stijenama uz more. Recepta nema, sve je u glavi.

Gledano s osobne strane, u vašim pjesmama nalazim onaj neopterećeni zvuk 80-ih, italo disco glazbu koja budi svakojake lijepe memorije. Koji je, po vama, najpamtljiviji trenutak u vašoj glazbenoj karijeri?

Najpamtljiviji trenutak se još nije dogodio. Naša budućnost će biti za pamćenje.

 

Što mislite o Ivanu Hrvatska?

Pravi veseljak, frendovi smo na fejsu.

 

Nedavno ste u Zagrebu u duetu s Krešom i Žuvijem napunili Tvornicu. Planirate li ove godine možda i do Slavonije?

Bilo bi lijepo napraviti party u Slavoniji i to će se sigurno dogoditi.

Hoće li pjesma ”Retardi sa Fejsa” dobiti svoj nastavak u vidu nekih drugih društvenih mreža? Kakvo vam je općenito stajalište oko društvenih mreža?

Mislim da neće. Nama je fejs pomogao da lakše komuniciramo s ljudima koji vole naš đir. Vlasniku je pomogao da zgrne milijarde od marketinga.

 

Kada biste birali, što biste primarno promijenili na hrvatskoj glazbenoj sceni?

Nek se kotrlja. Njima Porini, nama puni klubovi, svi zadovoljni.

 

Nastupate 18.3. u Saxu. Sprema li se žestok party u Zagrebu?

Svaki naš party je žestok, a u Saxu smo prvi put pa će po tome biti poseban.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE