Grupa Radost! objavila je četvrti studijski album U zoni. Album se sastoji od deset pjesama i prvi je u planiranom nizu albuma grupe na kojima veći dio materijala nastaje improvizacijom.

Riječ je o nezavisnoj zagrebačkoj grupi koja svira alternativni rock te iza sebe ima tri objavljena albuma, tisuće prijeđenih kilometara na gostovanjima u regiji i status koncertne atrakcije na underground sceni. Članovi grupe su: braća Bogunović, Branko (vokal, gitara) i Goran (gitara, vokal, a pored njih tu su i Dimitrij Petrović (bubanj) i Dino Kraljeta (bas).

Promocija novog albuma bit će održana 25.3. u klubu Retro u Zagrebu, a predpromocija će biti 22.3. u emisiji 300 Watta, Radio Studenta. Grupa će prije toga, 18.3. predstaviti album u beogradskom KC-u Grad, zajedno s beogradskom grupom Hotel Makedonija.

Bitno je istaknuti da je dio albuma napravljen kroz zanimljivu suradnju s brojnim ljudima sa zagrebačke glazbene scene. Ivan Ščapec, Branimir Norac, Nina Romić, Zvonka Obajdin, Hrvoje Nikšić te Ivana Dragičević koja u pjesmi “Vikipedija” čita odlomke knjige Ernesta Beckera “Denial of Death” imena su koja su pridonijela kvaliteti ovoga albuma.

Album je snimljen i miksan u Studiju Radost!, dodatnu obradu, trake i konzalting napravio je Hrvoje Nikšić u studiju Kramasonik, a mastering Carl Saff.

Album je objavljen u vlastitoj nakladi, a može se preuzeti ovdje.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE