Poznato je da su Pasi, kultni punk bend iz Rijeke, u zagrebačkoj Tvornici Kulture održali svoj posljednji koncert i obilježili 20 godina djelovanja 23. travnja 2016. godine te je to ujedno bio i njihov predzadnji koncert prije prestanak rada benda jer su nakon 20 godina postojanja Pasi odlučili da završe svoju punk priču.
 Riječ je o punk bendu koji sviraju brzi i melodični hardcore punk-rock s kritičkim tekstovima stanja društva i države. Iza sebe imaju četiri albuma – “Posljednji pionir” (1998) „Netko treba i radit dok se mi zajebavamo“ (2000.), „Pravac paleolitik“ (2004.) i „Reci mi da li te boli“ (2011.) kojeg su sami snimili, producirali i izdali.
Dostava Zvuka i Dirty Old Label su u dogovoru s bendom odlučili snimiti cijeli koncert u Tvornici Kulture te probrane pjesme izdati kao live album. Album “tko će živjeti bez pasa?!” izlazi 22. travnja 2017. za Record Store Day te će ga se moći nabaviti digitalno, na CD-u i Vinylu. Na albumu se nalazi 17 pjesama na vinyl izdanju, odnosno 19 na cd-u, a uz vinylno izdanje dolazi i poklon poster benda.
Prvi single sa albuma je pjesma “Bend 98“, a pjesmu su, kao i ostatak albuma, snimili Miroslav Piškulić i Leonard Klaić. Za produkciju su zaslužni: Leonard Klaić, Daniel Garcia i Pasi, za mix i mastering Leonard Klaić, video snimku: Hrvoje Baudoin, Gregor Bogdanović, Sara Salamon i Ana Jurčić, a za video edit Hrvoje Baudoin.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE